Som virksomhedsejer er der rigtig meget, som du skal tænke på. Det er dig, som skal have det overordnede overblik over medarbejdere, økonomi, udstyr og kunder. Det kan være svært at jonglere det hele, og derfor er det en god idé at have nogle enkelte ting ad gangen, som du fokuserer på.

Hvis dit firma er begyndt at stå lidt i stampe, er det nu, du skal prøve at optimere disse områder. Det behøver ikke at være alle aspekter af din virksomhed, som du tager fat i på én gang. Du kan derimod vælge nogle områder, som du kan implementere for at motivere dine medarbejdere og dine kunder.

Giv dine ansatte sikkerhed

Det er altid en god idé at sørge for, at dine ansatte føler sig sikre og set. Derfor er det en rigtig god idé at sikre dig, at alle dine medarbejdere er medlemmer af en a-kasse. Selvfølgelig både fordi de så er sikret, hvis der skulle ske noget med virksomheden, men også fordi de så har en juridisk støtte og er medlem af en fagforening.

En anden måde at gøre dine ansatte glade og sikre på er ved at sørge for, at de har nogle frynsegoder. Det behøver ikke være store ting, men kan for eksempel være ekstra fridage en gang imellem, bonusser eller bare fredagsøl.

Udskift dit udstyr til nyere og bedre modeller

Du behøver ikke købe nyt af alt, men nyt og lækkert udstyr til kontoret kan være et vigtigt boost til både dig og dine ansatte. Du kan vælge at sætte fokus på én ting, som i godt kunne bruge en opdatering på.

Dette kunne for eksempel være headsets. Er din virksomhed ny, så har I dem sikkert allerede. Har i dem ikke, så trænger i helt sikkert til dem. Headsets er gode til det aktive kontor, hvor der hele tiden samtales, ringes rundt og lyttes til idéer og oplæg.

Sørg for lækre omgivelser

Man kan måske synes at indretningen af dit kontorlandskab bør være underordnet i forhold til firmaets succes. For så længe medarbejderne trives og har det godt, bør det så ikke være nok?

Men her spiller æstetikken på arbejdspladsen lige præcis en rolle. For det er bevist, at mennesker trives bedre i områder, hvor der er rent og pænt og ikke mindst er flot at se på. Her kunne du for eksempel forkæle kontoret med et nyt sofabord eller komfortable stole til mødelokalet.

Åben op for nye idéer

Der er også andre tilgange til optimering af virksomheden end de materielle. En af de helt store ændringer, du kan lave, er at skabe rum til innovation og nye idéer. Selvom du allerede nu måske synes, at der er plads til frie holdninger blandt dine ansatte, så kan dette helt sikkert blive bedre.

For at innovere skal du turde at lave ting om. Sæt nye grupper af medarbejdere sammen, ansæt folk med anderledes uddannelsesbaggrunde, giv penge til modige og nytænkende processer. Det kommer helt sikkert til at betale sig i sidste ende.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.