job interview

Når det kommer til førstehåndsindtryk, så er en jobsamtale nok det scenarie, hvor dette er allermest relevant. For at få jobbet så skal du allerede fra det øjeblik, du træder ind ad døren, vise, hvor seriøs du er om at få det her job.

Og tøjet er unægtelig en enormt stor del af dette førstehåndsindtryk. Det er simpelthen ikke muligt at ignorere. Derfor skal du selvfølgelig vælge det rigtige outfit – men hvordan? Jo nedenfor kan du få 4 tips, som gør det lidt lettere.

Er du i tvivl? Så hold det konservativt

Dette er et tip, som gælder for alle – uanset alder og køn. Det er simpelthen bare sjældent en god idé at gå ind til en jobsamtale i det mest festlige sæt tøj, som du ejer.

I dette tilfælde er konservativt sådan noget som et jakkesæt. Noget der er simpelt og pænt, og som viser, at du er der for at snakke om jobbet og ikke for at vise dit tøj frem. Tænk på det klassiske outfit, som en person ville have på til en jobsamtale i en film, og vælg det!

Pas på de store farver

I dag er man heldigvis ikke så konservative, at du kun må komme i sort og hvidt. Der er stadig plads til en smule farverigdom, og du kan da finde alverdens tøj i mange passende nuancer på sider som Pashion.dk!

Uanset hvad, så er det nok ikke en god idé at vælge det mest orange slips eller den mest pink blazer derhjemme fra. Grå, sort, mørkeblå og lignende er gode steder at starte. Igen er det ikke farverne, som man skal lægge mærke til, men jobsøgeren inde under farverne.

Lad ikke tøjet krølle

For mange er det ikke så tit, at man hiver den pæne skjorte eller de snurrelige bukser ud af skabet – og det kan gøre, at de er krøllede.

Til en jobsamtale går dette simpelthen ikke. Du skal her sørge for, at dit tøj altid er pænt og strøget på en eller anden måde.

For dette viser, at du går op i detaljer, og at disse små ting, som at stryge tøjet, betyder noget for dig. Det er ikke vigtigt for alle, men du har netop givet et indtryk af, at du holder øje med selv det mindste – og så gør du også noget ved det!

Det handler ikke kun om tøjet

Dit udseende til jobsamtalen helt generelt er super vigtig. Det handler om at se frisk og oplagt ud, som om at du faktisk har været klar til denne samtale hele dit liv.

Dette inkluderer, at du er i bad om morgenen, og at håret sidder lige og pænt uden at være i tusind retninger. Men samtidig er det også de mere personlige ting såsom at have børstet tænder og bruger en god deodorant (og ikke for meget af den).

For så kommer du til at føle dig godt tilpas, og det er faktisk det vigtigste førstehåndsindtryk, som du kan give.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.