Aktier har de seneste år været et veldiskuteret emnefelt, da aktiemarkedet er i høj kurs, og derfor for mange har medbragt stor succes. Til trods for at det kan være noget komplekst at sætte sig ind i, er det dog ikke kun børsmæglere eller større bankmænd som kan handle med aktier. Læs med her, og bliv klogere på aktier og foretag din første investering allerede i dag.

For at kunne komme i gang med at handle med aktier, er det først og fremmest vigtigt at vide hvad en aktie er. Når du køber en aktie, køber du dig således ind i en virksomhed og bliver medejer. Dette er ikke ensbetydende med at du har indflydelse på virksomhedens beslutninger, men dit afkast påvirkes hermed af hvorvidt virksomheden skaber overskud eller underskud.

Det primære og sekundære marked

I aktieverdenen skelner man overordnet mellem det primære og sekundære marked. Det primære marked er der hvor virksomhederne enten udsteder sine aktier eller lader sig børsnotere. Her finder du et stort udvalg af både danske og internationale virksomheder, hvor du har mulighed for at købe dig ind. Du kan blive klogere på nogle af de mest populære aktier på siden her.

Ønsker du at sælge din aktie igen, enten fordi den er begyndt at falde, eller du har opnået et tilpas stort afkast, gøres der brug af det sekundære marked. Det sekundære marked karakteriseres ved at være køb og salg af aktiver mellem investorer.

Børsværdi

Aktiemarkedet er hele tiden svingende, og det kan være svært at forudse hvorvidt en aktie bevæger sig i en opadgående eller nedadgående kurs. Ligesom med alle andre investeringer er der derfor heller ikke forbundet en fuldstændig sikkerhed ved investering i aktier. Børværdien er en indikator på hvor meget virksomheden er værd, og kan være et godt fingerpeg om hvorvidt der er tale om en sund forretning.

Børsværdien af et givet selskab, gøres op ved at tage det samlede antal aktier og gange med kursen. Da markedet er meget svingende, er det dog ikke alene udstedelsen af aktier som har betydning for at selskabet har en høj børsværdi. Flere udefrakommende faktorer spiller også ind.

Kom i gang med aktiehandel

Ønsker du at foretage din første investering og således købe en aktie, skal du først og fremmest oprette en bruger på en af de mange handelsplatforme der udbydes. Dette er ganske simpelt, men en fordel er at vælge en platform som er brugervenlig og derved nem af navigere rundt i. Herefter skal du indbetale penge, og således finde en aktie som du forventer vil give et afkast.

Trykker du ind på aktien kan du se kursens historiske udvikling, og samtidig hvor meget du skal indbetale. Afslutningsvis skal du trykke “handl” og du har gjort din første investering.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.