Har du nogensinde tænkt over hvordan dit forhold til penge er? Vi kan vist ikke længere komme udenom at penge spiller en utrolig stor rolle i vores liv og ikke mindst i vores samfund. Selvom at vi måske gerne vil forestille os noget andet, er penge årsagen til størstedelen af de samfundsmæssiges problematikker og lige såvel også årsagen til at vi bruger en stor del af vores liv på at uddanne os og derefter arbejde. Ens forhold til penge er individuelt, og er noget som man altid kan arbejde på.  

Det forhold som vi hver især danner til penge er dannet af hele vores opvækst og den omgang vi senere hen har med penge. Som børn er vi præget af den måde vores forældre omtaler og omhandler økonomi, og vi spejler os i dem. Derudover præges vi også af hvor meget forældrene inddrager børnene i de økonomiske beslutninger der tages, hvilken frihed de får når de selv begynder at tjene penge, og mange andre ting.  

Alt dette påvirker den måde vi senere hen i livet håndterer penge, og det præger vores syn på utrolig mange ting. Har du nogensinde tænkt over dit forhold til penge, og hvorfor det er som det er? De mønstre som man har i forhold til ens håndtering af penge, kan ofte spores tilbage til barndommens gang, og kan hjælpe en til at skabe nye rammer for ens forståelse af penge. 

Det bør du være opmærksom på 

Hvis du gerne vil undersøge om dit forhold til penge er skidt, usundt eller måske bare kunne forbedres lidt er det en god idé at gøre sig overvejelser omkring hvad man bruger pengene på. Hvis du har nogle dårlige vaner som omhandler penge, så ved du det nok allerede godt et sted, og så er det på tide at se det i øjnene.  

At anerkende ens svagheder og problematikker er nemlig første step mod at lave om på det, og det er vigtigt ikke at straffe sig selv i processen. De mønstrer man har, som i nogle tilfælde kan være uhensigtsmæssige har ofte en psykologisk årsag som er helt ubevist.  

Brug de redskaber der er tilgængelige 

For at få et bedre overblik over ens økonomi og holde styr på ens brug af penge er det en god idé at bruge redskaber som kan hjælpe dig godt på vej. Dette kan fx være tjenester på nettet som samler forskellige lån.  

På jubii.dk/tjenester/laan/ finder du en udbyder af denne service, hvor du kan danne dig et overblik over, hvem der tilbyder lån samt hvilke renter der er lavest. På den måde kan du sikre dig at det lån du tager, er velovervejet og gennemtænkt inden du tager lånet. Det er nemlig vigtigt at man ikke låner flere penge end man har råd til at betale tilbage. Renter på et lån gør nemlig at man betaler flere penge tilbage end man har lånt, og renterne kan nogle gange være urimeligt høje.  

Desuden findes der steder på nettet hvor man kan få gratis skabeloner til budgetter, og du kan finde meget hjælp om økonomi på forskellige sociale platforme, som er helt gratis. På den måde kan du gøre brug af redskaber som hjælper dig på vej til at tage nogle sunde og gode økonomiske valg, som vil gavne dig i fremtiden frem for at have konsekvenser.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.