Kan jeg virkeligt tillade mig at åbne den øverste knap i skjorten, når jeg skal på arbejde? Dette er et af de spørgsmål, som man kunne stille sig selv, hvis man var i tvivl om, hvad man kan tillade sig at iklæde sig, når man skal på arbejde.

Hvad man kan tillade sig, det afhænger i høj grad af arbejdspladsen og arbejdspladsens politik. Du kan gøre dig selv en stor tjeneste ved at sætte dig ind i dresscoden på din arbejdsplads. Mange steder vil denne dresscode være nævnt i kontrakten, men hvis du ikke er så heldig, så kan du med fordele rådgive dig hos din nærmeste leder, eller hos en af dine kollegaer.

Men hvorfor vælger mange virksomheder at have en dresscode? Når du arbejder for en virksomhed, så repræsenterer du dette firma, og dette gælder både, hvis du er sekretær eller direktør.

Når du er virksomheden ansigt udadtil, så er det vigtigt, at du repræsenterer virksomheden på en acceptabel måde, hvilket både gælder for din opførsel og din påklædning. Derfor vælger mange virksomheder at indføre en dresscode, således at de kan kontrollere, hvilket billede de sender til offentligheden.

Så undersøg dresscoden enten ved at kigge i din kontrakt eller ved at spørge en kollega, så er du sikker på, at du ikke sender de forkerte signaler til din arbejdsgiver og til offentligheden.

Er din arbejdsplads aktiv og afslappet?

Der er dog mange arbejdspladser, hvor det er acceptabelt at være afslappet klædt, det handler igen om virksomhedens politik. Det er ofte tilladt at klæde sig afslappet, hvis man har et aktivt job, og hvis du ikke er blevet udstyret med en form for uniform.
Dette kan blandt andet være et job som efterskolelærer, hvor din dag ofte vil være aktiv, og hvor det ikke gør noget at se afslappet ud, da dette ofte blot vil give eleverne en mere tryg opfattelse af dig.

Hvis du mangler påklædning til dit aktive og afslappede job, så kan du muligvis overveje at anskaffe dig et par joggingbukser.

Dette kan du have på til firmaarrangementer

Er virksomhedens firmafest lige rundt om hjørnet? Eller arbejder du i et miljø, hvor der ofte bliver afholdt festlige arrangementer, hvor du skal repræsentere dit firma? Så kan du med fordel overveje din påklædning en ekstra gang.
Hvis du virkeligt vil være ’dressed to impress’, så kan du for eksempel iføre dig en festkjole.

Hvis du derimod er en mand, så kan du afsende et godt signal ved at iføre dig et jakkesæt eller en blazer. Dette signalerer, at du har styr på tingene, og at du er en person med en vis autoritet.
En kjole eller et jakkesæt giver dig også den bedst mulige mulighed for at repræsentere dit firma på en professionel måde. Du kan dog med fordel overveje længden og halsudskæringen, hvis du tager en kjole på. Her er der naturligvis forskel på, om du skal til en firmafest eller til en reception.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.