god arbejdsplads

Det er vigtigt at medarbejderne har gode arbejdsvilkår således, at de kan udføre deres arbejde til perfektion. Omgivelserne har en stor betydning for din arbejdsevne, da et alt for varmt eller for koldt rum f.eks. kan påvirke din koncentration.

Der skal generelt set være et godt indeklima, en god temperatur samt god belysning, så den enkelte medarbejder kan klare mange timer foran skærmen. Mange chefer laver jævnligt en medarbejderundersøgelse for at finde ud af, om der er flere områder hvorpå de kan gøre den enkelte medarbejders arbejdsdag endnu bedre.

Trivsel er vigtigt

Den enkelte medarbejder skal trives på sit arbejde og have det godt med sine kollegaer – både i forbindelse med arbejde men også privat. Det er vigtigt at man går glad til og fra arbejde, da et godt arbejdsmiljø er med til, at du automatisk er glad hele dagen. Hvis ikke du trives på en arbejdsplads, så vil du heller ikke have det godt derhjemme.

Folk bliver generelt meget påvirket når de ikke fungerer på en arbejdsplads. Det gælder om at søge nyt job hvis du ikke føler dig godt tilpas der hvor du er. En god arbejdsplads skal anses for at være det sted, hvor du gerne vil være i mange år. Mærk efter i maven hvis du er det mindste i tvivl om hvordan du har det på dit nuværende arbejde.

Krav til arbejdslokalet

I arbejdslokalet skal der være adgang til naturligt lys, så medarbejderen ikke sidder i mørke og hurtigt bliver træt. Der skal være mulighed for god udluftning, så folk kan få frisk luft ind i lokalet. Sidder man mange i det samme rum, kan der hurtigt blive indelukket.

Er der indelukket i et rum, kan det hurtigt give anledning til hovedpine. Om sommeren skal der være mulighed for at tænde en luftkøler således, at folk bliver ilde til mode på grund af varmen. Omvendt set skal lokalet nemt kunne opvarmes, så medarbejderne ikke fryser om vinteren.

Gode remedier til en god arbejdsstilling

Mange virksomheder går op i at høre på deres medarbejdere hvis der er noget som ikke fungerer. I løbet af de sidste par år er der kommet øget fokus på bl.a. indeklima og ergonomi, da det er nødvendigt at have de rette remedier hvis den enkelte medarbejder skal kunne sidde i den samme stilling i mange timer.

Da mange sidder foran en computer i mange timer ad gangen, er det vigtigt at have en håndledsstøtte, så du ikke får alt for ondt i håndleddet. Mange kan ikke finde en god siddestilling, hvis de først begynder at blive ømme.

Gode kontormøbler

En god arbejdsplads kræver at medarbejderen har et hæve sænkebord samt en kontorstol, der kan justeres i højden, armlænet samt ryglænet således, at møblerne kan tilpasses den enkelte medarbejder. Det er forskelligt hvor høje folk er samt hvordan de sidder bedst foran computeren.

Glade medarbejdere er lig med en god arbejdsplads, hvor folk har lyst til at blive. Den enkelte medarbejder skal endelig gå til sin chef, hvis der er noget på arbejdspladsen som ikke fungerer. Der er altid plads til forbedringer, så den enkelte arbejdsplads bliver endnu bedre.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.