Flere og flere danskere sygemelder sig med stress, og det er en skræmmende kurve, som vi absolut bør gøre, hvad vi kan for ændre. Selvom man måske ikke kan hjælpe den enkelte, kan man blive mere bevist om, hvordan man skaber arbejdsmiljøer, som er afstressende og sunde for medarbejderne.  

Arbejdsmiljøet som du befinder dig i, har en stor betydning for den produktivitet og koncentrationsevne når du arbejder. Vi tilbringer mange af vores vågne timer i døgnet på arbejdspladsen, og derfor er det også vigtigt at arbejdspladsen er et sted, hvor man trives.  

Frisk luft giver energi til hjernen 

Har du nogensinde overvejet hvor meget luften i det rum, du sidder i, betyder for din koncentrationsevne? Undersøgelser har vist at det er sundt for hjernen, at man i ny og næ husker at udskifte luften i rummet, så der er masser af ilt i den luft du indånder. Husk derfor i løbet af dagen at lufte godt ud, gerne så en stor del af luften i rummet bliver udskiftet.  

Planter i rummet giver også god luft. I og med at planter omdanner vores CO2 til ilt, som vi indånder, er det godt at have planter på arbejdspladsen, som holder luften ren. Desuden er planter med til at skabe et naturligt og rart miljø. Her kan du læse tips til, hvordan du får dine planter til at trives på arbejdspladsen.  

God næring til kroppen er direkte guld til hjernen 

Hjernen er det organ i kroppen som forbruger allermest energi. Derfor er det vigtigt, at man indtager næring, som kroppen kan anvende brugbart, og som er holdbart i lang tid. Sund mad er alfa omega for din sundhed og betyder også meget for din evne til at koncentrere dig og arbejde produktivt. Derfor er det en god idé at sørge for sund og varieret mad på arbejdspladsen til dine medarbejdere.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.